Christian Sylvester giver sammen med 13 af Danmarks førende ChatGPT-brugere dig de bedste råd til, hvordan du får mest ud af ChatGPT. Vi har samlet deres bedste råd og konkrete tips, så du i fremtiden kan benytte ChatGPT på bedst mulig vis.

 

 

Brug ChatGPT til at hjælpe dig med at forbedre dine prompt

Det er svært at prompte ChatGPT, vi er ofte usikre på, hvordan vi forbedrer vores spørgeteknik. Med det kognitivt bekræftende mønster, kan alle bruge ChatGPT til at stille bedre spørgsmål. Brug følgende prompt: Fra nu af, hver gang jeg stiller et spørgsmål, foreslå en bedre version af spørgsmålet og spørg mig, om jeg vil bruge det i stedet.

Bed ChatGPT om at give dig overskuelig output

Umiddelbart er det mest simple råd med det største output, at bede den formatere svar som en tabel, så det er markant lettere at arbejde videre. Eks. Give me a list of largest cities in the world, their population size, square meter and most famous landmark. Format as table.

Forstå promptens natur

Chat-GPT og kode/data med længere conversations via API’et. Benyt summering, fx: { felt: “xyz”, “summary”: “” }. Skriv til sidst til chat-gpt: “For each field, summarize decisions into summary fields”. Så holder chat-gpt styr på mellemregninger uden du behøver bruge chat med fuld historik til hvert kald.

Brug few-shot prompting

Brug OpenAI Playground effektivt med few-shot prompting. Variér antallet af skud (f.eks. 3 eller 5) for bedre resultater.

Bed ChatGPT om at undgå visse typer af ord

Et meget simpelt eksempel ved tekstgenerering kunne være: “undgå brug af slang“, eller til bestemte ord “undgå brug af disse ord:” efterfulgt af en liste af de ord man ønsker ChatGPT skal undgå.

Brug ChatGPT til at forklare kompleksitet

Hvordan forstår og forklarer man stor kompleksitet nemt? Altså sådan rigtig nemt? Det gør man ved at bruge ELI5-prompten. ELI5 står for ‘Explain like I’m 5’. Synes du at short selling, relativitetsteorien eller referencerenter er emner, der er svære at forstå eller at forklare til andre? Indtast bare emnet efterfulgt af ELI5 og wupti, så får du en hurtig og nem forklaring.

Vær opmærksom på følsom data

Mit bedste råd er at bruge OpenAI api’en, så man ikke kommer til at indsætte følsom data ind i den åbne ChatGPT. Når man anvender api så gemmes og læres der ikke af ChatGPT. Der er alt for mange der taster deres kunders data ind i den åbne platform uden at tænke over det.

Brug ChatGPT som din lærer

Brug chatbot GPT som lærer. Prompt: Mentor Jeg ønsker at lære [{færdighed} på {tidsperiode}]. Mit mål er at {specifikt mål}. Kan du arbejde en studieplan baseret på min {indlæringsstil}? Hvilke ting skal jeg lære, hvis jeg kun har {daglig tidsperiode} hver dag, {antal dage} dage om ugen? Jeg ønsker også at fokusere på {prioriterede områder} for at sikre dygtighed. Ønsker at lære det hurtigst muligt.

Brug ChatGPT til at løse problemer og udfordringer for din virksomhed

GenAI gavner etablerede virksomheder i deres nuværende forretning, så startups bør tackle nye problemer eller muligheder, der er løst unikt af GenAI. Til SaaS-virksomheder: Vær klar, GenAI vil ændre din forretningsmodel fra sædebaseret til resultatbaseret. Enkeltpersoner: Integrer ChatGPT i dit daglige arbejde, så det hjælper dig med at tænke bedre, arbejde hurtigere og være mere menneskelig.

Brug ChatGPT til at genere ’microlearning kurser’

‘Lifelong learning’ er megavigtigt for mennesker og vores samfund. Fx kan du med Arist.co Sidekick på kun 15 minutter generere AI microlearning kurser inkl. testspørgsmål. Indsæt teksten fra modulerne i AI text-to-avatar systemerne som Collossyan creator eller Synthesia og omdan dem på få minutter til microlearning videoer – folk elsker video, når de skal lære… Det er nemlig super nemt at lære, når andre viser hvordan!

https://www.arist.co/sidekick-ai-driven-microlearning-course-builder

https://www.colossyan.com/

https://www.synthesia.io/

Fokusér og investér i kvaliteten af din data

ChatGPT-4 Andvanced Data Analysis modellen viser tydeligt potentialet for en verden, hvor man kan spørge åbent på sine data. Derfor forbereder vi os bedst på den transformation der følger af Generativ AI og store sprogmodeller, ved at fokusere på og investere i righeden og kvaliteten af ens data.

Drop dit Google mindset!

Drop dit Google mindset! Jo mere præcise og detaljerede dine spørgsmål er, jo bedre og mere præcise svar vil du modtage. I stedet for korte nøgleord eller fraser, prøv at formulere fuldstændige sætninger eller spørgsmål. Anfør at Chatbotten skal stille dig spørgsmål, hvis din retning eller spørgsmål er uklare og afslut med OK? Forestil dig at du skal give en opgave til en kollega eller medarbejder – Hvis de skal løse opgaven tilfredsstillende – hvilke informationer skal de så have?

Brug ChatGPT til at få dybdegående feedback

Lær af ChatGPT og bliv en bedre skribent ved at få dybdegående feedback på dine tekster. I stedet for blot at få ChatGPT til at rette grammatik og stavefejl, bør du bede om feedback og forslag til rettelser. Uanset hvilket sprog du skriver på, kan ChatGPT hjælpe dig med at forbedre dine tekster.

For at læse det oprindelige indlæg hos @Jonathan Løw, og se hvilke andre AI-eksperter, han har talt med, kan du trykke her.