Nye standarder for dansk rekruttering

Gennem mange år har Jobindex haft monopol blandt de danske jobportaler, men nu får de konkurrence fra en virksomhed, der arbejder på at integrere AI i jobsøgningsprocessen og dermed sætte nye standarder for dansk rekruttering.

Der er tid at spare 

Graduateland er en teknologivirksomhed, som har startet karriere- og jobportalen, Careerland, som nu har været online og tilgængelig i omkring en måned. Tidligere har virksomheden henvendt sig til studerende og nyuddannede, hvor de driver størstedelen af de danske universiteters jobportaler – men nu vil Careerland også give kandidater med flere års erfaring en jobportal, der gør jobsøgningen nemmere. Gennem deres nye jobportal ønsker de nemlig, at både jobsøgere og HR-medarbejdere kommer til at spare tid. Det kommer til at ske på basis af AI teknologien, som ligger bag deres nye rekrutteringsalgoritme. Algoritmen bruges til at matche kandidater, stillinger og virksomheder baseret på en række relevante parametre såsom erfaring, uddannelse, kompetencer og sprog. Derudover kan algoritmen forudse, hvordan rekrutteringskampagner vil performe. Alt dette er muligt, fordi Graduateland gennem snart 10 år har indsamlet data fra over 1 million kandidater og 23 millioner jobs fordelt på 190 lande.

Den traditionelle jobproces vendes på hovedet
Careerland tilbyder også tiltag, som kan være med til at optimere rekrutteringsprocessen - blandt andet virtuelle karrieremesser og en live-funktion, hvor virksomheder og kandidater chatter sammen inden en jobansøgning overhovedet sendes. Mødet mellem kandidat og virksomhed bliver altså det første step i stedet for at være det sidste step, som det ellers normalt er i den traditionelle jobsøgningsproces. Det betyder også, at jobansøgere ikke kommer til at bruge 3 timer på at søge en stilling, som de alligevel ikke passer til, og HR-medarbejdere vil i lavere grad modtage irrelevante ansøgninger. Selvom jobportalen kun har været online i en måneds tid ses det faktisk, at graden af relevante ansøgere er helt oppe på 93 %. En investering på lidt ekstra tid i starten af processen vil altså betyde, at HR-medarbejderne oplever, at de sparer meget tid i sidste ende - blandt andet ved at 9 ud af 10 ansøgninger rent faktisk er relevante.

Få kandidaterne i tale tidligere
For Graduateland handler denne nye teknologi og jobportal ikke om at gøre HR-medarbejderes job overflødige. Stifter og CEO i Careerland & Graduateland, Patrick Lund, forklarer, at de i stedet vil: ”bruge teknologien (AI) til at hjælpe mennesker og virksomheder med at få mere succes med deres rekruttering. Som et supplement, der kan give HR-medarbejdere mere tid til menneskelige opgaver." Det handler altså om, at HR kan få kandidaterne i tale tidligere og fokusere på at sikre, at kandidaten matcher virksomheden på det personlige plan. HR-medarbejderne vil i sidste ende komme til at spare tid på bearbejdning af data og research. Efter Careerland har været online i en måned oplever Patrick Lund heller ikke, at HR-medarbejderne er blevet skræmt af denne nye teknologi - tværtimod værdsætter de, at de kan bruge deres tid mere effektivt.

Læs mere her.
Besøg jobportalen, Careerland.

0 0
Feed