Sylvester & co

​Arbejdsgivere har større fokus på soft skills hos kandidater

Hvilken type medarbejder leder du efter, når du skal rekruttere? 

Som følge af et meget omskifteligt arbejdsmarked er det i dag ikke kun kandidatens kvalifikationer og kompetencer, der er vigtige når virksomheder rekrutterer, men der er i højere grad fokus på kandidatens soft skills.


En undersøgelse fra Oxford University konkluderer, at nogle af de mest eftertragtede evner, en arbejdsgiver søger, hos kandidater knytter sig til personlighed og omhandler blandt andet beslutningstagen, kritisk tænkning og samfundsperspektiv.

Dette bevirker at arbejdsgivere i højere grad anvender forskellige former for personlighedstest af kandidater. Unilever har for eksempel brugt computerspil i rekrutteringsprocessen til at afsløre evner som koncentration i pressede situationer og korttidshukommelse. Derudover kan personlige spørgsmål bruges til afdække kandidatens værdier, mens screening af profiler på de sociale medier kan afsløre standpunkter og adfærd.

De evner og adfærd en kandidat udtrykker i det offentlige rum, kan derfor være afgørende for hans eller hendes muligheder på arbejdsmarkedet. I den forbindelse opstår der for arbejdsgiveren en opgave i at vurdere, i hvor høj grad kandidatens adfærd i offentligheden har betydning for kandidatens adfærd på arbejdspladsen.

Læs mere her

0 0
Feed